Gordijnen speciaal voor jou gemaakt

The making of... voile Silence

Auteur : Mascha Bos    Geplaatst op : 1-4-2016 14:53

Het begon met deze twee foto’s uit internationale tijdschriften… Wat als je toch zo’n mooi uitzicht zou hebben…. dan heb je geen gordijnen nodig! Wat een vredig en rustgevend effect zou dat hebben op jouw interieur en jezelf. Calming and inspirational, a relaxing escape…

Helaas woont niet iedereen zo, dus kwam de vraag in me op hoe dit effect wel te kunnen bereiken met bijvoorbeeld een gedroomd uitzicht op een mooie transparante voile. 

Daarom ging ik op zoek naar een passende foto met een dromerig effect en waterige kleuren. Bevriende fotograaf Rob Kater woont vlakbij de Rijn en had prachtige foto’s gemaakt toen deze buiten de oevers was getreden. De hoogwater foto is een paar jaar geleden gemaakt van de Rijn tussen Arnhem en Driel. Zoals Rob vertelt: 'Het water was toen in januari extreem hoog, veel van de uiterwaarden waren ondergelopen'. Op afbeelding 1 is de foto te zien, met een 'long exposure' van een paar minuten zodat het water nog gladder en mysterieuzer lijkt.

Voor de gordijnprint wilde ik een dromerig beeld met kleurverloop van boven naar onder. Daarom heeft Rob zijn geschoten foto bewerkt zodat deze meer kleur en een repeterend dessin kreeg. Het dessin is zowel in een mooie zachtroze tint ontwikkeld, overlopend naar mauve-paars (afbeelding 2) en op ons verzoek ook uitgewerkt in een mooie zeeblauwe variant.Ter ondersteuning van de zachte pasteltinten in de meubelen en verftinten is voor deze twee kleurvarianten gekozen. Op afbeelding 3 is te zien hoe ze aansluiten op ons moodboard ‘Call of Nature’.  Na twee weken ontvingen we eindelijk de real-size print op papier, zodat we konden zien hoe het dessin op een kamerhoge stof overkomt (afbeelding 4).Een paar weken later kwamen de proefdrukken op voile binnen! Nog een beetje bijsturen op kleur en ze waren ready to go… ( afbeelding 5) Op afbeelding 6 het eindresultaat: voile Silence in een moderne eetkamersetting. 


Mascha Bos
Manager Purchasing & Productdevelopment

Reacties

Geen reacties gevonden

Plaats een reactie

Vul hieronder de * verplichte velden in. Reacties zullen pas zichtbaar worden wanneer ze goedgekeurd zijn.