Gordijnen speciaal voor jou gemaakt

Je leert heel goed samenwerken met verschillende mensen...

Auteur : Marijke Smit    Geplaatst op : 4-3-2016 13:37

Je geleerde kennis toepassen in de praktijk bij A House of Happiness, hoe gaat dat in zijn werking? Janine Swart, leerling aan de opleiding Styling & Design, heeft dit een half jaar bij ons mogen ondervinden.Voor haar opleiding mocht Janine een half jaar stage bij ons lopen, onder mijn begeleiding, Marijke Smit. Als Visual Merchandiser heb ik zeer uitgebreide ervaring zowel op terrein van visual merchandising en styling als op het gebied van plannen en organiseren. Daarbij bij uitstek de persoon om Janine praktijkervaring bij te brengen.

De werkzaamheden die Janine het afgelopen half jaar heeft verricht waren heel veelzijdig. Zo hielp ze mee op grote beurzen en in de showrooms maar waren er ook allerlei kleinere zelfstandige opdrachten. Zelf is ze ontzettend trots op de Heimtex beurs in Frankfurt. Zoals ze zelf vertelt: 'we hebben ontzettend veel werk verricht in korte tijd. Dit varieerde van het leggen van de vloer van 150 m2 tot het plaatsen van gordijnroedes van maar liefst 4 meter hoog! De werkzaamheden verliepen heel fijn, met name door de gezellige sfeer die hing bij ons team en de goede communicatie.'


Daarnaast speelde Janine een rol in de voorbereiding en uitvoering van de fotografie van de nieuwe voorjaarscollectie van 2016. Zo mocht Janine meehelpen met het samenstellen van de moodboards. Zoals ze zelf vertelt: 'er waren al een aantal afbeeldingen uitgezocht door afdeling Inkoop, die ik zelf in de juiste compositie mocht leggen, knippen en plakken. Hierbij kreeg ik de taak bijbehorende stoffen op het moodboard te plakken. Ik werd hierbij vrijgelaten in de manier waarop ik het aan wilde pakken'. 

Janine in het kort:

1. Stijl?

Stoer, Scandinavisch & vrouwelijk

2. 
Favoriete design item?
De Vitra Eames DSW stoelen & de Eames plastic armchairs zijn echt een favoriet van mij!

3. Dit heb ik thuis van A House of Happiness
Thuis heb ik 3 mooie kussens in de zwart/wit kleuren, onder andere de Cross Stitch

4. 
Belangrijkste levensles?
Wees dankbaar voor de kleine dingen.

Ja, het is een erg ouderwets spreekwoord: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”. Maar zoals dat vaak het geval is met deze oude clichés, ze zijn zo waar!

Wees nooit bang om fouten te maken.
Fouten, iedereen maakt ze.. Ze zijn een essentieel onderdeel van dat wat ons mens maakt. Fouten zijn een stap in het leren, groeien en jezelf verbeteren. Hoe interessanter je fouten, hoe interessanter je leven.
Marijke Smit
Visual Merchandiser / Junior Buyer
A House of Happiness

Reacties

Geen reacties gevonden

Plaats een reactie

Vul hieronder de * verplichte velden in. Reacties zullen pas zichtbaar worden wanneer ze goedgekeurd zijn.