Gordijnen speciaal voor jou gemaakt

Berlijn is booming!

Auteur : Fenna Haakma    Geplaatst op : 31-8-2016 14:26


Wij nemen je mee naar de hipste hotspots op het gebied van duurzaamheid, re-use en de pracht van de stad. Ieder jaar maken wij als creatief team namelijk een city trip. Het doel: inspiratie op doen voor onze nieuwe collecties, toepassingen en trends. Wij kijken o.a. naar etalages, winkelinrichtingen, soorten winkels, stoffen en kleding. Ga je mee?

De ambacht van koffie

THE BARN COFFEE ROASTERS: dé speciaalzaak op het gebied van koffie. Hun filosofie? Het maken en beschikbaar stellen van de allerbeste koffie. Dit kunnen zij doen door de juiste prijs te bieden aan koffieboeren en zo een duurzaam bedrijf te creëren. Hierdoor kunnen zij koffie van het seizoen bieden die is geroosterd tot in perfectie. Geen over the top inrichting bij the Barn: alle aandacht gaat naar het kwaliteitsproduct. En dát sprak ons aan. Duurzaam, handgemaakt en persoonlijk. En daar komen strikte regels bij: geen honden, geen kinderwagens, geen reserveringen, geen grote groepen en laptop beperkingen zijn van toepassing. Naar onze mening (op z’n tijd) helemaal niet verkeerd: terug naar de basis en genieten van een goede kop koffie in een rustige omgeving. 
thebarn.de

Groener dan groen
GREEN LIVING legt haar full focus op het leven en de omgeving waarin we wonen. Het bedrijf ‘ademt’ design en handelt groen. Daarbij worden hoge eisen gesteld op de producten: tijdloos, functioneel en gezond voor mens en milieu. Kortom: duurzaam design. En dat werd al snel duidelijk toen we de volgende quote tegenkwamen in de showroom, handgeschreven op krijtbord:

'We do not want sustainability, because that is not enough. We want real quality.'


De focus ligt bij Green Living dus op duurzaamheid, design en kwaliteit. Kwaliteitsproducten voor onder meer in de woonkamer, slaapkamer of voor op kantoor. Maar uiteraard hebben we nog een aantal onverwachte extra’s gespot, een soort van ‘DIY’ (Do It Yourself’s) op het gebied van duurzaam design. Zo zagen we Limonade kratjes, hergebruikt als krukjes voor buiten… en hing er een spiegel gemaakt van gerecycled hout. 
greenliving.de

Pop up to shop! 
BIKINI BERLIN is de thuisbasis van ’s werelds eerste Concept Shopping Mall. Je kunt het zien als een winkelcentra voor shoppings – food & drinks – en vól met Pop Up Stores… en deze zijn tijdelijk te huur! Zo lanceren bekende merken hier een nieuw product of kan je als jonge/startende ontwerper (voor het eerst) je creaties aan het publiek tonen. FASHION. FOOD. DESIGN.
Naast het luxurieuze winkelen en wereldmerken bewonderen, is Bikini Berlin heerlijk om rond te slenteren en foto’s te maken. Extraatje? Het mooie uitzicht op het dak! En! In Bikini gelukkig geen 
fast-foodketens maar leuke horeca met direct uitzicht op de zoo.
bikiniberlin.de

Ook zeker de moeite waard:

Bauhaus-Archiv.
Berlijns museum over het Bauhaus, een invloedrijke Duitse school voor design, architectuur, kunst en fotografie uit het Interbellum.

Berlin street gallery
Je hoeft niet per se een museum of galerij te bezoeken om het creatieve deel van Berlijn te ontdekken. Berlijn barst namelijk van de leegstaande gebouwen. Voor graffiti- en straatartiesten dé perfecte plek om hun werk op de muur te zetten. 

Berlin on bike
Als echte Nederlanders hebben wij natuurlijk de fiets gepakt in Berlijn! Je komt gemakkelijk van de ene plaats naar de andere, zonder gedoe om een parkeerplaats te vinden en zonder ergernis over parkeerboetes of files. Een aanrader.


De eindbeoordeling van onze trip? Green living is breed terug te vinden in de samenleving; men is actief met recyclen en hergebruik van materialen. En dat is ook maar al te duidelijk geworden in Berlijn; hergebruik, duurzaamheid, ambacht en maatwerk worden steeds meer de orde van de dag. A House of Happiness sluit haar visie hier geheel op aan met haar eigen atelier, het recyclen van hangers, de collectie van gordijnen met meerwaarde en met het opwekken van zonne-energie op haar locatie in Leeuwarden. 

Auf Wiedersehen, Berlin!

Meer inspiratie opdoen? Kijk eens op onze pinterest pagina. Hier hebben wij onder andere een bord met onze inspiratiereizen! 


 

Reacties

Geen reacties gevonden

Plaats een reactie

Vul hieronder de * verplichte velden in. Reacties zullen pas zichtbaar worden wanneer ze goedgekeurd zijn.